In kwaliteitsdocumenten zoals LTA Antistolling en LSKA 2.0 staat beschreven wat belangrijk is en wat ingericht kan worden om goede en veilige antistollingszorg in het ziekenhuis/de zelfstandige kliniek en met de ketenpartners te kunnen realiseren. Maar hoe zet je nu de eerste stap in jouw ziekenhuis of zelfstandige kliniek? Waar begin je en met wie? Wat is er minimaal nodig binnen jouw ziekenhuis? En hoe krijg je de regionale samenwerking nu voor elkaar? Hoe kun je zorgen voor goede digitale informatieoverdracht tussen zorgprofessionals gebruik makend van bestaande systemen?
De afgelopen drie jaar hebben we praktijkvoorbeelden opgehaald en veel instellingen gesproken. Hierbij hebben we gemerkt dat er vooral een behoefte ligt om met en van elkaar te leren op de onderwerpen casemanagement, regionale samenwerking en informatieoverdracht (gegevensuitwisseling). Wij hebben hiertoe verschillende tools ontwikkeld die jij kunt gebruiken om jouw eerste stap te zetten.
Als eerste vind je per thema een visual als startpunt. Deze geven schematisch weer welke voorbeelden er zijn opgehaald in het land, passend bij jouw vraag. Hiermee kun je aan de slag in je eigen instelling.