Aan de slag met jouw verbeterstap

Beste {{firstname}} {{lastname}},

Het jaar 2024 is begonnen en vanuit het programma TvV kijken we ernaar uit om er samen met jullie een goed jaar van te maken en een mooie sprint te trekken naar de eindstreep op 26 september 2024. We gaan ervan uit dat jullie met ons meelopen en aanhaken bij de ingezette koers.

Nog even terugkijkend: Vorig jaar is hard gewerkt aan tools, netwerkbijeenkomsten en het ophalen van praktijkvoorbeelden rondom informatieoverdracht, casemanagement en regionale samenwerking. En we zijn gestart met drie leer- en verbeternetwerken op het gebied van antistolling. Omdat we merkten dat de onderwerpen veel overlappen en iedereen graag overal bij wil zijn, gaan we in 2024 samen met jullie en nog veel meer zorgprofessionals toewerken naar één leer-en verbeternetwerk antistollingszorg. Een netwerk waar laagdrempelig van elkaar geleerd kan worden, kennis met elkaar gedeeld wordt en wordt samengewerkt aan de volgende stap in patiëntveiligheid. Met als doel dat dit netwerk ook na Tijd voor Verbinding in leven blijft. Een netwerk dat we graag de komende periode verder professionaliseren. Zo maken we samen de zorg voor mensen met antistollingsmedicatie veiliger.

Word ook ambassadeur en breng in jouw ziekenhuis de beweging naar nog veiligere antistollingszorg op gang.
Samen willen we goede zorg verlenen en continue leren en verbeteren in patiëntveiligheid; de mens als oplossing voor veilige zorg. Om deze beweging te maken zijn er ambassadeurs patiëntveiligheid nodig: Intrinsiek gemotiveerde mensen die (willen) weten hoe te leren door reflectie op de dagelijkse praktijk (Safety-II) en hierin als vliegwiel in hun instelling willen fungeren. Dus wil je je nog breder inzetten op patiëntveiligheid? Meld je dan aan en kom naar de bijeenkomst op 8 februari.

Veel leesplezier.

Team Antistolling,

Anja de Bruin, Nikki Damen, Ylonne Sensen, Sia van den Heuvel en Stephanie Scholte.

Praktijkvoorbeelden

Nog steeds kun je een reeks aan praktijkvoorbeelden vinden om van te leren en in contact te komen met voorlopers. 

Bekijk een volledig overzicht op de themapagina Antistolling.

Leer- en verbeternetwerken

Binnen het programma Tijd voor Verbinding geloven we dat de zorg voor patiënten beter en veiliger wordt door van elkaar te leren. Je hoeft namelijk niet alles zelf uit te vinden. We zijn ervan overtuigd dat instellingen veel van elkaar kunnen leren rondom eenzelfde thema, waaronder ook antistolling.

Zo werkt het:

  • Je geeft je op voor een leer- en verbeternetwerk antistolling. Vaak heb je duidelijk voor ogen wat je wilt verbeteren. Maar ook als je nog zoekende bent, kun je deelnemen. 
  • Je komt een aantal keer per jaar met andere zorgprofessionals digitaal of fysiek bij elkaar. Samen ga je op zoek naar een (gemeenschappelijk) leer- en verbeterdoel en deze maak je op maat voor je eigen instelling. Vanuit het principe ‘think big, start small'. 
  • Je werkt tussen de bijeenkomsten aan je eigen verbeterdoel rondom antistollingszorg in je eigen instelling. Tussendoor kun je makkelijk contact leggen met andere deelnemers. 

Woensdag 17 januari maken we de doorstart met alle TvV leer- en verbeternetwerken. Samen met deelnemende zorgprofessionals bepalen we de inhoud van de volgende bijeenkomsten. Reken op veel inzichten, praktijkervaringen en concrete tips.

Sluit je ook aan? Hieronder vind je de bijeenkomsten voor 2024, waar je je ook direct kan aanmelden voor het leer- en verbeternetwerk antistolling.

Neem je al deel aan onze leer- en verbeternetwerken? Dan heb je de uitnodiging via Outlook al ontvangen.

Bijeenkomst leer- en verbeternetwerk Antistolling

21-mrt-2024
10.00 - 16.00
De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2 3818 LH Amersfoort
Meer info
 

Bijeenkomst Antistollingsconsulenten

18-apr-2024
10.00 - 16:30
De Eenhoorn, Barchman Wuytierslaan 2 3818 LH Amersfoort
Meer info
 

Bijeenkomst leer- en verbeternetwerk Antistolling

23-mei-2024
10.00 - 16.00
Seats2Meet, Stationsplein 161, 5211 BP 's-Hertogenbosch
Meer info
 

Nieuws

Stel je vraag

Je kunt natuurlijk wachten tot de eerstvolgende bijeenkomst maar wij hebben nog altijd onze portal openstaan voor vragen vanuit het veld. Dus heb je een vraag, stel hem dan! Wij leggen deze vraag dan neer bij experts of in het netwerk.

Volg ons ook via

 
Wil je geen updates meer ontvangen?
Pas dan hier jouw voorkeuren aan.
Websiteversie bekijken
Copyright 2024