De laatste ontwikkelingen over het thema Kwetsbare Ouderen binnen het programma Tijd voor Verbinding lees je in deze nieuwsbrief.

Praktijkvoorbeelden

Hieronder vind je vijf prachtige voorbeelden uit de praktijk: Laat je inspireren!

Alrijne ziekenhuis heeft een netwerk van geriatrieverpleegkundigen die samen de zorg verbeteren en leren van elkaar.

In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis wordt iedere kwetsbare oudere voor electieve opname op de Pre-behandelpoli gezien, waardoor de kans op schade tijdens opname afneemt.

Bewegingsgerichte attitude in het Ziekenhuis Bernhoven: het hele ziekenhuis in beweging voor meer en veilig bewegen bij kwetsbare ouderen.

Wanneer er in het Maxima Medisch Centrum vrijheidsbeperkende interventies worden ingezet, komt het Expertise team vrijheidsbeperkende interventies erbij. Daardoor leert het ziekenhuis om steeds beter maatwerk bij de kwetsbare oudere te leveren.

Tergooi MC heeft een Multidisciplinair GEM-team. Iedere kwetsbare oudere op de SEH wordt door een arts of verpleegkundig specialist van de geriatrie gezien. Hierdoor wordt veilige zorg geleverd en het aantal onnodige opnames neemt af.

Heb je een inspirerend voorbeeld of wil je aan de slag maar weet je niet waar te beginnen? Laat het ons weten. We hebben een groot netwerk in de zorg en beschikken over talrijke praktijkvoorbeelden en handige tools..
We verkennen graag met je hoe we je kunnen ondersteunen, verbinden en begeleiden.

 

Bijeenkomsten

Webinar Advance care planning in de praktijk

10-jan-2023
20:00 uur -
Online
Meer info
 

TvV Ambassadeursbijeenkomst

22-dec-2022
16:00 - 19:00
Green Village, Nieuwegein
Meer info
 

   

Contact Job Doorduin

We horen graag jouw mening. Mis je iets in deze thema-update? Of wil je een inspirerend voorbeeld delen uit de zorgpraktijk? Laat het Job weten.
Wil je geen updates meer ontvangen?
Pas dan hier jouw voorkeuren aan.
Websiteversie bekijken
Copyright 2024